Trainingen - Ongewenste omgangsvormen, integriteit en meer

– Ongewenste Omgangsvormen – Hoe ermee om te gaan?
– Integriteit – Het beleid, de organisatie en ik?
– Omgaan met roddel- en pestgedrag – Het begint bij mezelf.
– Werkgeluk – Positieve energie op de werkvloer!
Ongewenste Omgangsvormen – Hoe ermee om te gaan?
De communicatie en omgang onderling bepalen of medewerkers tevreden zijn en zich veilig voelen op de werkvloer. Dit gevoel is zeer bepalend voor de samenwerking, de motivatie en de productiviteit.

De Deelnemers:
Voor alle medewerkers die graag op de hoogte zijn betreft het beleid ongewenste omgangsvormen, zoals de Arbowet de werkgever verplicht.

De Training:
– Wat is herkenbaar op de eigen werkplek?
– Wat is de beleving van lasthebber, lastveroorzaker en omstanders?

Het Resultaat:
– Medewerkers weten wat Ongewenste Omgangsvormen zijn.
– Medewerkers zijn zich bewust van de impact van ongewenste gedragingen.
– Medewerkers zijn zich bewust van het belang van een onderlinge aanspreekcultuur.
– Medewerkers zijn op de hoogte van het Arbo-, en organisatiebeleid.

De interactie van de groep staat garant voor een dynamisch bijeenkomst. Het leidt tot de conclusie dat iedere medewerker belang heeft bij een veilige werkplek en dat een ieder eigen verantwoordelijkheid heeft om daar actief aan bij te dragen.

De training ‘ Ongewenste Omgangsvormen’ leent zich ook goed als onderdeel van teambuilding, een congres of een bedrijfsuitje. Benieuwd of deze training bij jullie past? Wij denken graag met je mee, neem contact op voor vrijblijvend advies. De uiteindelijke investering is afhankelijk van groepsgrootte en duur van de training. De prijzen zijn exclusief 21% btw. Vul hiernaast het contactformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een overzicht van de investering op basis van jullie wensen.
Integriteit – Het beleid, de organisatie en ik?
Het is dé perfecte boost om uw medewerkers de mogelijkheid te geven om bewustwording te creëren binnen uw organisatie en over te brengen met wat u verstaat onder integriteit. Wat het belang is van integriteit en wat de eigen verantwoordelijkheden daarin zijn.

De Deelnemers:
Deze training is voor alle medewerkers binnen de organisatie. Vooral interessant voor organisaties om medewerkers meer tot elkaar te brengen!

De Training:
– De bijeenkomsten zijn interactief en inspirerend.
– In groepen worden geconfronteerd met de eigen integriteit en die van de organisatie.

Het Resultaat:
– Medewerker weet wat de eigen organisatie onder integriteit verstaat.
– Medewerker is in staat om een misstand bespreekbaar te maken binnen de organisatie.
– Medewerker weet hoe hij/zij een schending moet melden volgens meld procedure.
– Medewerker kan zich uitspreken, zaken bespreken, afspreken en aanspreken.

De trainer zet de deelnemers aan het denken en in beweging waardoor het een interactieve bijeenkomst wordt. De training stuurt naar bewustwording in eigen persoon.

De training ‘Integriteit’ leent zich ook goed als onderdeel van teambuilding, een congres of een bedrijfsuitje. Benieuwd of deze training bij jullie past? Wij denken graag met je mee, neem contact op voor vrijblijvend advies. De uiteindelijke investering is afhankelijk van groepsgrootte en duur van de training. De prijzen zijn exclusief 21% btw. Vul hiernaast het contactformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een overzicht van de investering op basis van jullie wensen.
Omgaan met roddel- en pestgedrag – Het begint bij mezelf.
Je functioneert optimaal binnen je werk, als je collegiaal en met onderling sterk vertrouwen kunt samenwerken. Overmatig roddelen en pesten op de werkvloer kunnen dit vertrouwen ondermijnen, wat negatieve gevolgen kan hebben voor de werksfeer, productiviteit en gezondheid van uw mensen. Structureel negatief roddelen en pesten kan zelfs leiden tot overmatige stress, psychische klachten, slaapstoornissen en permanent werkuitval bij de slachtoffers.

De Deelnemers:
De training is gericht op alle medewerkers binnen uw bedrijf en kan zowel preventief als curatief ingezet worden. Zowel voor de medewerkers die al lang samen werken als voor zij die net een team vormen, is deze training erg interessant.

De Training:
– We bespreken stappenplannen wat te doen als pesten of negatief roddelen aan de orde is.
– Wat is vanuit de organisatie het beleid met betrekking tot eventuele gedragscode.

Het Resultaat:
– Medewerkers zijn assertief in het herkennen en aanspreken van pestgedrag.
– Medewerkers zijn op de hoogte van roddel- en pestgedrag en het intern beleid.
– Medewerkers kennen het stappenplan om deze gedragingen te doorbreken en melden.
– Medewerkers zijn zichzelf bewust van eigen gedrag en wat zijzelf inbrengen betreft werkcultuur.

We bespreken stappenplannen wat te doen als pesten of negatief roddelen aan de orde is. Hierbij ligt enerzijds de nadruk op het aanspreken van de ander, door het geven van feedback. Anderzijds wat je kunt doen als je er onderling niet uitkomt en wie je kunt inschakelen als het uit te hand dreigt te lopen. Zowel wat je als ‘slachtoffer” kunt doen, alsook wat je kunt doen als ‘omstander’. Hierdoor zijn de trainingen veelal confronterend, vaak zijn we onszelf niet bewust van onze gedragingen en gevolgen betreft dit onderwerp.

De training ‘ Omgaan met roddel- en pestgedrag’ leent zich ook goed als onderdeel van teambuilding, een congres of een bedrijfsuitje. Benieuwd of deze training bij jullie past? Wij denken graag met je mee, neem contact op voor vrijblijvend advies. De uiteindelijke investering is afhankelijk van groepsgrootte en duur van de training. De prijzen zijn exclusief 21% btw. Vul hiernaast het contactformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een overzicht van de investering op basis van jullie wensen.
Werkgeluk – Positieve energie op de werkvloer!
Gelukkige werknemers presteren beter. Logisch, als jij lekker in je vel zit ben je op je werk een stuk gemotiveerder. Geluk hangt misschien veelal samen met toeval, maar geluk heb je ook echt zelf in de hand.

De Deelnemers:
Deze training is dan ook geschikt voor iedereen die zijn of haar werkgeluk wil vergroten. Voor deze doelgroepen kan de training in het bijzonder interessant zijn wanneer er uitspraken zijn als ‘gelukkig bijna weekend’ en ‘toe aan vakantie’.

De Training:
– Waar personeel lacht, wordt productief gewerkt en geld verdiend.
– Het creëren van werkgeluk binnen de organisatie.
– Geluksstrategieën in de praktijk.

Het Resultaat:
– Medewerkers werken vanuit hun creativiteit en optimisme daardoor zijn ze effectiever.
– Medewerkers weten op welke gedeeltes ze zelf invloed hebben op hun geluk.
– Medewerkers hebben kennis van diverse strategieën die ze kunnen inzetten.
– Medewerkers zijn zich bewust van hun eigen gedragingen en uitstraling.

Je kunt verschillende strategieën inzetten die jouw werkgeluk vergroten. Met ervaringsgerichte oefeningen kom je er direct achter welke manier voor jou de beste is. Je leert je eigen geluk te vergroten en begrip voor anderen op te brengen. Bewustwording, theorie en leuke oefeningen helpen je gelukkiger en effectiever te worden.

De training ‘Werkgeluk’ leent zich ook goed als onderdeel van teambuilding, een congres of een bedrijfsuitje. Benieuwd of deze training bij jullie past? Wij denken graag met je mee, neem contact op voor vrijblijvend advies. De uiteindelijke investering is afhankelijk van groepsgrootte en duur van de training. De prijzen zijn exclusief 21% btw. Vul hiernaast het contactformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een overzicht van de investering op basis van jullie wensen.